Tweede huis in België

Elk jaar trekken tienduizenden Nederlanders naar België voor een korte of langere vakantie. Steeds meer van hen kiezen ervoor om een huis te kopen in België. Niet vreemd, want op korte afstand van huis begint een andere wereld. Het Bourgondisch leven in België strekt zich uit van het eten, de gastvrijheid, de rust, ruimte tot aan het landschap.

Een tweede huis: prijzen dalen, maar verhuur loopt uitstekend

De prijzen voor tweede huizen zijn behoorlijk aan het dalen. In Spanje soms zelfs met 43%. Maar de verhuur van vakantiehuizen loopt dit jaar uitstekend.

Moet ik in Belgie gaan wonen als ik daar werk?

Ik ga werken in België bij een Belgisch bedrijf. Moet ik nu in België gaan wonen? Hoe zit dat met de belasting?

Verzeker uw tweede huis in België

Als u een tweede huis in België heeft gekocht moet u de woning verzekeren tegen o.a. brand en diefstal. In België is de term opstalverzekering onbekend, men gebruikt de term brandverzekering.

Belgische friet – maar dan anders

Els: ‘Mijn man is altijd al dol geweest op alles wat Belgisch is. Toen we ons boerderijtje in de Ardennen kochten hield ik mijn hart vast. ’t Zou vast niet lang duren voordat ik was veranderd in een kogelrond madammeke.'

Belastingadvies: tweede huis in België

Welk deel van de belasting over een tweede huis betaal je in België en welk deel valt in box 3?

Hypotheek tweede huis

8 vragen over de hypotheek voor uw tweede huis.

Een onderwijzerswoning in de Ardennen

Mark en zijn vrouw kochten een oude onderwijzerswoning in de Ardennen. Mark: 'Het begrip "vakantie" heeft een hele andere betekenis gekregen!'

Een tweede huis zoeken in België

Waar moet u op letten als u een tweede huis in België zoekt? Gaat u voor de ruige natuur van de Ardennen of voor een levendige kustplaats? Veel mensen kiezen ervoor om zelf een huis te bouwen, maar dat hoeft niet goedkoper te zijn dan een bestaand huis kopen.

Een tweede huis kopen in België

Wie het huis van zijn dromen heeft gevonden kan voorbereidingen voor de aankoop treffen. Die zijn in grote lijnen hetzelfde als in Nederland, de verschillen zitten hem in de details.

De rol van de makelaar

Bijkomende kosten tweede huis België

Naast de aanschafprijs moet de koper van een tweede huis rekening houden met kosten die samenhangen met de aankoop: de notariskosten, de overdrachtsbelasting en bijkomende kosten voor het registratiekosten en aktekosten. Een overzicht van de kosten die u tegen kunt komen bij de aanschaf van een tweede huis in België.
Inhoud syndiceren