Een huisje op Texel

Margje was 16 toen ze voor het eerst op Texel kwam en sindsdien is ze verliefd op het waddeneiland. Drie jaar geleden kocht ze er samen met haar man een huis: 'Texel is zo lekker hollands!'.

Margje: ‘Ik ben gewoon helemaal gek van Texel, al vanaf mijn zestiende toen ik voor het eerst met een schoolkamp op Texel kwam. Het is hier zo lekker rustig, je kunt uren over het strand wandelen zonder iemand tegen te komen, heerlijk! Toen ik mijn man Bert leerde kennen sleepte ik hem mee naar Texel en gelukkig vond hij het net zo leuk als ik.

We gingen elk jaar wel een keer naar Texel. Soms in de zomervakantie, maar vaak ook zomaar een weekendje tussendoor. Als ik op Texel ben kom ik helemaal bij. Ik maak graag lange wandelingen met de hond, door weer en wind. Ik vind het prachtig als het hard waait, als de wolken langs de hemel scheren.

We hadden het al heel vaak over een huis op Texel, maar pas een paar jaar geleden zijn we serieus gaan rondkijken. We kwamen er zo vaak, het leek ons gewoon praktischer om een eigen huisje te kopen in plaats van telkens een huis te huren. Voor onze twee dochters is het ook fijn om hun eigen plekje te hebben. We hebben een huisje gekocht op een vakantiepark, vlak achter de duinen. We gaan elke maand wel een keer naar Texel. En in de zomer zitten we hier meestal vier of vijf weken achter elkaar. Er is op het park een zwembad en het strand is vijf minuutjes fietsen, echt ideaal. Er zijn altijd wel andere kinderen op het park, dus er zijn altijd vriendjes en vriendinnetjes om mee te spelen.

We verhuren ons huis niet. Het zou wel kunnen via het park, maar ik vind het geen prettig idee als er andere mensen in ons huis zitten. Financieel is het ook niet nodig, we hebben de hypotheek op ons huis verhoogd dus we merken er bijna niks van. En we zijn vrij om te komen en gaan wanneer we willen!

De buitenboel van ons huisje moet nodig geschilderd worden, dat vind ik wat minder leuk. Ik houd niet zo van klussen. We gaan het huis zelf schilderen, anders wordt het me toch een beetje te duur. Het is even doorbijten, maar dan zitten we weer voor 5 jaar goed. Ik ga ook nieuwe gordijnen in de slaapkamer van de meisjes ophangen. Ik heb ze samen met de meiden gemaakt: rood geblokt met een blauwe bies. Ouderwets hollandse kleuren, een beetje kitsch maar dat vind ik juist wel leuk. Je moet zo’n huisje niet in een mediterrane stijl willen inrichten, dat past hier niet. Het is hier op Texel juist zo lekker hollands met schapen, strand, wind en regen. Dat moet je koesteren!'