Tweede huis in Frankrijk

De term la douce France wordt niet voor niets zo vaak gebruikt. Het leven in Frankrijk met de mooie landschappen, prettige temperatuur, heerlijk eten en goede wijn is een genoegen. Voor vele tienduizenden Nederlanders jaarlijks reden om de mogelijkheden van een tweede huis in Frankrijk te verkennen.

Een tweede huis: prijzen dalen, maar verhuur loopt uitstekend

De prijzen voor tweede huizen zijn behoorlijk aan het dalen. In Spanje soms zelfs met 43%. Maar de verhuur van vakantiehuizen loopt dit jaar uitstekend.

Semigrant: wonen in twee landen

Bent u ook een semigrant: iemand die half in Nederland woont en half in het buitenland? Steeds meer tweede huis bezitters beperken zich niet tot de vakanties maar brengen een flink deel van het jaar door in hun tweede huis in het buitenland.

Verzeker uw tweede huis in Frankrijk

Zodra u een 'compromis de vente' heeft getekend bent u eigenaar van uw Franse woning. Dat betekent dat u de woning moet verzekeren.

Is de Franse fonciere en habitation aftrekbaar in Nederland?

Is de Franse belasting fonciere en habitation aftrekbaar in Nederland?

Hiltje de Beer: ‘We zagen het huisje waar we zoveel liefde en zorg in hadden gestoken, vernield worden'

In september 2002 overstroomt in het Zuiden van Frankrijk de rivier de Gardon. Bij de ramp vallen dertig doden en worden veel huizen vernietigd. Een van die huizen is het tweede huis van Hiltje en haar man Anne. Ten tijde van de ramp zijn ze in Frankrijk. Net op tijd verlaten ze het huis dat ze meer dan twintig jaar daarvoor hebben gekocht, om het een dag later met eigen ogen door het water vernield te zien worden.

Huis zoeken in Frankrijk in 6 stappen

Als de beslissing om een tweede huis te kopen eenmaal is genomen begint een spannende en opwindende tijd. Het zoeken naar een huis is voor de meeste mensen een prettige bezigheid, het geeft het gevoel een stapje dichterbij Frankrijk te zijn. Voor anderen is het een minder prettige ervaring. Wouter Haaijman adviseert en bemiddelt bij de aankoop van een (tweede) huis in Frankrijk. Hij geeft tips en overwegingen die bij de keuze kunnen helpen.

Wat koop ik voor 75.000 euro?

Tweede huizen zijn er in uiteenlopende prijsklassen. Tweedehuisgids.nl selecteerde drie huizen met een vraagprijs rond de 75.000 euro.

Zoeken naar een huis in Frankrijk

Een huis in Frankrijk, de meeste mensen nemen het besluit na een of meer heerlijke vakanties aan de Côte d’Azur in Frankrijk. Een serieus proces waarbij steeds meer potentiële tweedehuisbezitters gebruik maken van een gespecialiseerde adviseur. Een partij die de lokale markt kent, de taal spreekt en - tegen betaling - helpt bij het vinden en kopen van een tweede huis.

Tweede huis in Frankrijk - Een spoorweghuisje

Paula en Jan de Vliet kochten negen jaar geleden een spoorweghuisje in midden-Frankrijk. Paula: 'Wonen langs het spoor heeft zijn charme, de zes treinen per dag bepalen ons ritme'.

In the mood: tweede huis in Frankrijk!

Van plan een tweede huis te kopen in Frankrijk? Zo komt u alvast in de stemming!
Inhoud syndiceren