Tweede huis in Italië

Een huis in Toscane, het boek waarin een Amerikaanse schrijfster vertelt over de aankoop van haar tweede huis in Toscane, is een wereldwijde bestseller. Niet voor niets, de in het boek beschreven combinatie van natuurschoon, cultuur en culinaire genoegens is wat velen aanspreekt in Italië. Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om een tweede huis te kopen in Italië.

Noortje: 'Ons huis is gewoon lekker ruig!'

Noortje en Kees hebben een tweede huis aan het Gardameer in Italië. Noortje: 'ons huis is gewoon lekker ruig!'

Een tweede huis: prijzen dalen, maar verhuur loopt uitstekend

De prijzen voor tweede huizen zijn behoorlijk aan het dalen. In Spanje soms zelfs met 43%. Maar de verhuur van vakantiehuizen loopt dit jaar uitstekend.

Wat koop ik voor € 150.000?

Tweede huizen zijn er in uiteenlopende prijsklassen. Tweedehuisgids.nl selecteerde drie huizen met een vraagprijs rond de 150.000 euro in drie verschillende landen: Nederland (een chalet in de duinen), Florida (luxe villa met zwembad) en Italië (een rustiek landhuis op 10 ha grond).

Aankoopbegeleiding voor een tweede huis in Italië

Wie in rap Italiaans zijn diner kan bestellen is niet vanzelfsprekend ook in staat om de aankoop van een tweede huis te regelen. Gelukkig zijn er verschillende partijen die potentiële kopers terzijde kunnen staan bij het aankoopproces.

Hypotheek tweede huis

8 vragen over de hypotheek voor uw tweede huis.

Pasta bij meneer pastoor: spaghetti aglio e olio

Ingrid's favoriete Italiaanse recept is spaghetti met knoflook en olijfolie.

In the mood

Van plan een tweede huis te kopen in Italië? Zo komt u alvast in de stemming!

Belastingadvies: een familiehuis in Italië

Mijn Italiaanse opa heeft een huis nagelaten dat ik graag wil kopen. Geldt de overdrachtsbelasting van 10% ook bij overdracht binnen de familie?

Een tweede huis zoeken in Italië

Locatie van de tweede woning
- Het spreekt vanzelf dat u de streek, de gemeente en de stad of het dorp waar u wilt kopen eerst bezoekt. Vaak zal de zomer hier de aangewezen tijd voor zijn, maar zorg ook dat er een idee ontstaat van het leven in de winter. In sommige Italiaanse dorpen zijn de voorzieningen beperkt gedurende de wintermaanden.
- Welk taalgebied kiest u? De grote meerderheid van de bevolking spreekt Italiaans, in het noorden wordt in bijvoorbeeld Lugano Zwitsers gesproken.

Een tweede huis kopen in Italië

Wie het huis van zijn dromen heeft gevonden kan voorbereidingen voor de aankoop treffen. Die zijn in grote lijnen hetzelfde als in Nederland, de verschillen zitten hem in de details.

Inhoud syndiceren