Tweede huis in Nederland

Zoekt u een vakantiehuis op Texel, op de Veluwe, het Limburgs Heuvellandschap of in Friesland? Keuze genoeg. Nederland biedt een verscheidenheid aan mooie locaties voor een tweede huis. En de bereikbaarheid is een grote pré, u bent in maximaal twee uur in uw vakantiehuis. Dat maakt dat u niet alleen een huis heeft voor de vakanties, maar ook voor een heerlijke midweek of een relaxed weekend.

Een tweede huis: prijzen dalen, maar verhuur loopt uitstekend

De prijzen voor tweede huizen zijn behoorlijk aan het dalen. In Spanje soms zelfs met 43%. Maar de verhuur van vakantiehuizen loopt dit jaar uitstekend.

Wat koop ik voor € 150.000?

Tweede huizen zijn er in uiteenlopende prijsklassen. Tweedehuisgids.nl selecteerde drie huizen met een vraagprijs rond de 150.000 euro in drie verschillende landen: Nederland (een chalet in de duinen), Florida (luxe villa met zwembad) en Italië (een rustiek landhuis op 10 ha grond).

Wat koop ik voor 75.000 euro?

Tweede huizen zijn er in uiteenlopende prijsklassen. Tweedehuisgids.nl selecteerde drie huizen met een vraagprijs rond de 75.000 euro.

Een huisje op Texel

Margje was 16 toen ze voor het eerst op Texel kwam en sindsdien is ze verliefd op het waddeneiland. Drie jaar geleden kocht ze er samen met haar man een huis: 'Texel is zo lekker hollands!'.

Wat koop ik voor 50.000 euro?

Tweede huizen zijn er in uiteenlopende prijsklassen. Tweedehuisgids.nl selecteerde er drie, met een vraagprijs rond de 50.000 euro.

Hypotheek tweede huis

8 vragen over de hypotheek voor uw tweede huis.

Een tweede huis zoeken in Nederland

Locatie van de tweede woning:
- Het spreekt vanzelf dat u de streek, de gemeente en de stad of het dorp waar u wilt kopen eerst leert kennen. Vaak staat een tweede huis in een omgeving die in de zomer veel mensen trekt, maar zorg ook dat er een idee ontstaat van het leven in de winter. In Friesland kan het in sommige dorpen in de winter bijvoorbeeld erg stil zijn in vergelijking met de zomer

Bestaand huis kopen in Nederland

Veel koopwoningen worden aangeboden via makelaars en projectontwikkelaars. Ze adverteren in de bladen en op verschillende internetsites. Een belangrijk onderscheid is te maken tussen een individuele vakantiewoning of een huis op een vakantiepark. Dat laatste heeft voor- en nadelen. Een voordeel is dat zaken als beveiliging en onderhoud en schoonmaak vaak beter en goedkoper kunnen worden geregeld. Nadeel kan zijn dat er weinig privacy is. Bovendien kan het er - afhankelijk van de opzet en locatie van het complex - in de vakantiemaanden erg druk zijn.

Nieuwbouw tweede huis in Nederland

Veel mensen investeren in een huis op een te bouwen recreatiecomplex. Het aanbod aan nieuwbouwprojecten is groot, er is keuze uit uiteenlopende parken; zowel in een bosrijke omgeving als aan het water, van Zeeland tot aan Groningen. Laat u niet afleiden door mooie brochures en maquettes maar vergelijk het aanbod op basis van feitelijke informatie. Wat is het woonoppervlak, welke materialen worden er gebruikt, heeft u vrij uitzicht en is dat gegarandeerd? Zoek goed uit hoe de ventilatie is geregeld, als een woning veel leeg staat kunnen er vochtproblemen ontstaan.

Zelf tweede huis bouwen in Nederland

Door het kopen van een kavel en het (laten) bouwen van een huis kunt u uw tweede woning helemaal aan uw smaak aanpassen. Een goede voorbereiding is wel vereist, ook in het gereguleerde Nederland want het bouwen van een eigen huis is een flink project. Op www.eigenhuis.nl de site van de Vereniging Eigen Huis - belangenvereniging van huiseigenaren - staat veel informatie over het bouwen van een eigen huis.

Inhoud syndiceren