Tweede huis in Spanje

Spanje is al jaren in trek bij Nederlanders als plaats voor een tweede huis. En niet voor niets. Het leven in Spanje is een genoegen; met afwisselende landschappen, heerlijk eten en goede wijn. Voor vele tienduizenden Nederlanders jaarlijks reden om de mogelijkheden van een tweede huis in Spanje te verkennen.

Een tweede huis: prijzen dalen, maar verhuur loopt uitstekend

De prijzen voor tweede huizen zijn behoorlijk aan het dalen. In Spanje soms zelfs met 43%. Maar de verhuur van vakantiehuizen loopt dit jaar uitstekend.

Semigrant: wonen in twee landen

Bent u ook een semigrant: iemand die half in Nederland woont en half in het buitenland? Steeds meer tweede huis bezitters beperken zich niet tot de vakanties maar brengen een flink deel van het jaar door in hun tweede huis in het buitenland.

Verzeker uw tweede huis in Spanje

Zorg dat uw tweede woning in Spanje goed is verzekerd met een inboedel- en opslagverzekering. Bedenk dat waterschade als gevolg van een leidingbreuk in Spanje meestal niet binnen de verzekering wordt gedekt.

Miguels bonenschotel

Dominique leerde van Miguel, die in haar tweede huis in Spanje wat metselwerk deed, deze bonenschotel. Het is voedzaam, snel klaar en èrg lekker!

Hypotheek tweede huis

8 vragen over de hypotheek voor uw tweede huis.

Genieten van het Spaanse leven begint bij ELLIS

Iedereen met een huis aan de Costa Blanca zal beamen dat regelmatig meer tijd wordt besteed aan het oplossen van problemen dan aan het genieten van het Spaanse leven. Ellis ondersteunt, adviseert en helpt!

Wil: 'Spanje is helemaal niet zo ver weg!'

’Vijftien jaar geleden hebben we een huis gekocht in Noord-Spanje, aan de kust. Ons huis ligt op een berg met uitzicht over de zee. Het ligt niet in een dorpje, ze noemen het urbanisatie. Het lijkt op een vakantiepark, maar het is toch anders, je kunt er permanent wonen. Ons huis ligt naast een bar restaurantje, echt heel gezellig. In de urbanisatie is extra bewaking, de straten zijn er schoner dan in de rest van Spanje. Daar betaal je dan ook voor. Er is ook een zwembad waar de bewoners gebruik van kunnen maken.

Een tweede huis zoeken in Spanje

Locatie van de tweede woning
- Het spreekt vanzelf dat u de streek, de gemeente en de stad of het dorp waar u wilt kopen eerst bezoekt. Vaak zal de zomer hier de aangewezen tijd voor zijn, maar zorg ook dat er een idee ontstaat van het leven in de winter. In sommige Spaanse dorpjes is het in de wintermaanden uitgestorven. In plaatsen waar veel overwinteraars wonen - veelal gepensioneerde Nederlanders en Britten - zijn de voorzieningen meestal het hele jaar door beschikbaar.

Een tweede huis kopen in Spanje

Wie het huis van zijn dromen heeft gevonden kan voorbereidingen voor de aankoop treffen. De verschillende stappen van het aankoopproces zijn in grote lijnen hetzelfde als in Nederland, maar er zitten cruciale verschillen in de details.

De rol van de makelaar

Bijkomende kosten tweede huis Spanje

Naast de aanschafprijs moet de koper van een tweede huis rekening houden met kosten die samenhangen met de aankoop: de notariskosten, de overdrachtsbelasting en registratiekosten en aktekosten. Spanje kent een veelheid aan belastingen en heffingen die niet voor iedere huiseigenaar hetzelfde zijn. U kunt onder meer te maken krijgen met de volgende belastingen:

Inhoud syndiceren