Tweede huis in Turkije

Elk jaar trekken tienduizenden Nederlanders naar Turkije voor een korte of langere vakantie. Steeds meer van hen kiezen ervoor om in Turkije een huis te kopen. Niet zo vreemd, want Turkije heeft veel te bieden, naast parelwitte stranden en een helderlblauwe zee is er het rustige binnenland waar tweede huizen nog zeer betaalbaar zijn.

Een tweede huis: prijzen dalen, maar verhuur loopt uitstekend

De prijzen voor tweede huizen zijn behoorlijk aan het dalen. In Spanje soms zelfs met 43%. Maar de verhuur van vakantiehuizen loopt dit jaar uitstekend.

Erdan en Ria: ‘De papieren in orde krijgen is het meeste werk!’

Erdan en Ria bouwen een vakantiehuis in Turkije. Later willen ze er gaan wonen.

Geld verdienen met uw tweede huis

Geld verdienen met uw tweede huis, dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar er zijn veel mensen die geld overhouden aan hun tweede huis. Soms net genoeg om het onderhoud en de elektriciteitsrekening te betalen, maar soms ook veel meer. Hoe gemakkelijk is het om geld te verdienen met je tweede huis?

Wat koop ik voor 50.000 euro?

Tweede huizen zijn er in uiteenlopende prijsklassen. Tweedehuisgids.nl selecteerde er drie, met een vraagprijs rond de 50.000 euro.

Wim: ‘Het is vooral een investering voor de langere termijn’

Wim en zijn vrouw kochten in 2003 een appartement in Tizkalesi. Wim: ‘Het is vooral een investering voor de langere termijn’

Hypotheek tweede huis

8 vragen over de hypotheek voor uw tweede huis.

Een tweede huis zoeken in Turkije

Bij het zoeken naar een huis in Turkije is de locatie van het huis natuurlijk het belangrijkste. Maar hoe kiest u de beste locatie, waar moet u op letten? Een overzicht van de belangrijkste zaken om rekening mee te houden bij het zoeken naar een tweede huis in Turkije.

Een tweede huis kopen in Turkije

Wie het huis van zijn dromen heeft gevonden kan voorbereidingen voor de aankoop treffen. Die zijn in grote lijnen hetzelfde als in Nederland, de verschillen zitten hem in de details. Een aantal zaken zijn in Turkije echter heel anders dan in Nederland.

Bijkomende kosten tweede huis Turkije

Naast de aanschafprijs moet de koper van een tweede huis in Turkije rekening houden met kosten die samenhangen met de aankoop. Reken totaal op zo’n 10 procent voor de makelaar, belastingen, taxateur en bijvoorbeeld een vertaler. Waar moet u nog meer op letten?

De tweede woning verhuren in Turkije

Het verhuren van een woning op de momenten dat u er niet zelf wil verblijven kan een lucratieve bezigheid zijn. Maar hoe zit het met huurcontracten, met verzekeringen en schoonmaak?
Inhoud syndiceren