Erdan en Ria: ‘De papieren in orde krijgen is het meeste werk!’

Erdan: ‘Ik ben in Turkije geboren en mijn ouders wonen nog steeds in mijn geboortedorp, vlakbij Bodrum aan de kust. De regio is de laatste 15 jaar erg veranderd, er zijn heel veel appartementencomplexen gebouwd. Mijn geboortedorp ligt 18 km uit de kust en is nog heerlijk rustig. Daar komen de toeristen niet. Een paar jaar geleden heb ik een stuk grond gekocht naast het huis van mijn ouders en daar ben ik nu een huis aan het bouwen.
Elk jaar sparen we wat geld en elk jaar in de zomer bouw ik weer een stukje erbij. De fundering is klaar, de muren staan en afgelopen zomer heb ik het dak er op gemaakt. Nu kan ik me dus gaan richten op de binnenkant. Ik denk dat ik nog drie jaar nodig heb om het huis af te maken. Ik verheug me al op het moment dat het klaar zal zijn, want nu heb ik nooit echt vakantie, elke zomer ben ik hard aan het werk!

Het heeft lang geduurd voordat we alle benodigde papieren in huis hadden. Dat was een heel gedoe. Dan kwam ik op het gemeentehuis en de ene dag kreeg ik te horen dat ik dit formulier moest invullen en dat ik dan klaar was, de volgende dag zei een andere ambtenaar dat het zo helemaal niet kon en dat ik hele andere papieren moest hebben. Niemand weet daar wat nou precies de regels zijn, elke ambtenaar doet maar wat. Wat je moet doen hangt dus af van welke ambtenaar je treft.

Voorlopig willen we onze zomers doorbrengen in Turkije, Ria en ik willen er op een gegeven moment wel gaan wonen. Voorlopig blijven we nog in Nederland. Ria heeft een goede baan en we willen de kinderen zo’n ingrijpende verhuizing niet aandoen. Als de kinderen het huis uit zijn verkopen we ons huis in Nederland, en van de opbrengst kunnen we in Turkije rentenieren!

tweedehuis.startpagina.nl
De startpagina voor iedereen die een tweede huis bezit of er één wil kopen.