Verhuren

Een tweede huis: prijzen dalen, maar verhuur loopt uitstekend

De prijzen voor tweede huizen zijn behoorlijk aan het dalen. In Spanje soms zelfs met 43%. Maar de verhuur van vakantiehuizen loopt dit jaar uitstekend.

Geld verdienen met uw tweede huis

Geld verdienen met uw tweede huis, dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar er zijn veel mensen die geld overhouden aan hun tweede huis. Soms net genoeg om het onderhoud en de elektriciteitsrekening te betalen, maar soms ook veel meer. Hoe gemakkelijk is het om geld te verdienen met je tweede huis?

De tweede woning verhuren in Nederland

Het verhuren van een woning in Nederland op de momenten dat u er niet zelf wil verblijven kan een lucratieve bezigheid zijn. Door zelf de verhuur te begeleiden houdt u meer over aan de huurinkomsten. Houdt bij de verhuur in het oog dat het voor de huurders duidelijk is dat het om tijdelijke verhuur gaat. Leg daarom de afspraken met huurders goed schriftelijk vast, anders kunt u te maken krijgen met huurders die niet meer weg willen. Stel een inventarislijst van de woning op en laat deze door huurders tekenen.

De tweede woning verhuren in Spanje

Het verhuren van een woning op de momenten dat u er niet zelf wil verblijven kan een lucratieve bezigheid zijn. Door zelf de verhuur te begeleiden houdt u meer over aan de huurinkomsten. Houdt bij de verhuur in het oog dat het voor de huurders duidelijk is dat het om tijdelijke verhuur gaat. De Spaanse wetgeving kent een strenge huurbescherming voor woningen die langer dan twaalf maanden worden verhuurd. Leg daarom de afspraken met huurders goed schriftelijk vast, anders kunt u te maken krijgen met huurders die niet meer weg willen.

De tweede woning verhuren in Italië

Het verhuren van een woning op de momenten dat u er niet zelf wil verblijven kan een lucratieve bezigheid zijn. Door zelf de verhuur te begeleiden houdt u meer over aan de huurinkomsten. Houdt bij de verhuur in het oog dat het voor de huurders duidelijk is dat het om tijdelijke verhuur gaat. Is er niets vastgelegd dan kunt u te maken krijgen met huurders die niet meer weg willen.

De tweede woning verhuren in Frankrijk

Het verhuren van een woning op de momenten dat u er niet zelf wil verblijven kan een lucratieve bezigheid zijn. Door zelf de verhuur te begeleiden houdt u meer over aan de huurinkomsten. Een overzicht van de haken en ogen die u tegen kunt komen als u uw tweede huis wilt verhuren.

De tweede woning verhuren in België

Het verhuren van een woning op de momenten dat u er niet zelf wil verblijven kan een lucratieve bezigheid zijn. Door zelf de verhuur te begeleiden houdt u meer over aan de huurinkomsten. Door de beperkte afstand tussen Nederland en België is het verhuren van de woning in de regel goed te doen. Houdt bij de verhuur in het oog dat het voor de huurders duidelijk is dat het om tijdelijke verhuur gaat. Is er niets vastgelegd dan kunt u te maken krijgen met huurders die niet meer weg willen.

Inhoud syndiceren