Wat koop ik voor € 150.000?

Tweede huizen zijn er in uiteenlopende prijsklassen. Tweedehuisgids.nl selecteerde drie huizen met een vraagprijs rond de 150.000 euro in drie verschillende landen: Nederland (een chalet in de duinen), Florida (luxe villa met zwembad) en Italië (een rustiek landhuis op 10 ha grond).

Let op: de huizen die genoemd worden in dit artikel zijn inmiddels verkocht.

Modern chalet in Egmond aan den Hoef, prijs € 149.000 k.k.

Dit moderne chalet uit 2005 ligt op park ‘De Woudhoeve’ vlakbij bos, duinen en strand. Het chalet biedt veel comfort: een luxe keuken met apparatuur en een moderne badkamer met bad, douche en wasmachine/droger aansluiting. Het chalet heeft een ruime woonkamer met laminaatvloer en twee slaapkamers. Het chalet ligt op een royaal perceel met tuinberging.

Dit huis is inmiddels verkocht.

Omgeving
Het viersterrenpark ‘De Woudhoeve’ ligt aan de voet van het grootste toegankelijke duingebied van Nederland. Het strand ligt op 2,5 km. Op het park zijn allerlei voorzieningen, o.a. recreatieruimten, restaurant, supermarkt en zwembad. Egmond aan zee en Bergen aan zee liggen op 4 km, en ook Alkmaar is vlakbij.

Bereikbaarheid
- met de auto: vanuit Utrecht ca 1 uur (85 km)
- met openbaar vervoer: met de bus vanuit Alkmaar

Villa in Orlando (Florida, Verenigde Staten) prijs € 163.000 k.k.

Dit ruim opgezette plan is voorzien van een mooi aangelegde wegen, enkele speeltuinen, veel groenstroken en diverse aangelegde vijvers. De vrijstaande villa’s staan op een ruime kavel, en elke villa heeft een eigen verwarmd zwembad van ca 4 bij 8 meter.
De prijzen in Florida staan behoorlijk onder druk, wat voor dit plan betekent dat alle huizen luxer worden uitgevoerd tegen dezelfde prijs. Er is een home owners association waarvoor de maandelijkse bijdrage 100 dollar bedraagt. Daarbij is tuinonderhoud inbegrepen. Verhuur is erg interessant vanwege de ligging van het park (vlakbij toeristische attracties).

Dit huis is inmiddels verkocht.

Omgeving
Sandy Ridge is een woonpark in Centraal Florida. Midden in een beschermd natuurgebied en omgeven door veel groen in een rustige omgeving en toch dichtbij al het mooie wat Florida te bieden heeft. Sandy Ridge is gelegen nabij Interstate 1. Davenport ligt op 5 minuten afstand. Disneyworld ligt op 10 min. rijden en de Universal Studio’sop 25 min.

Bereikbaarheid
- met het vliegtuig naar Orlando, vanaf daar met de auto 30 min


Rustiek huisje in Marche, Italië, prijs € 149.000 k.k.

Dit te restaureren landhuisje ligt zeer rustig op 10 hectare grond en heeft een aparte bungalow op hetzelfde terrein. Er is ook een schuur en een oude tennisbaan. Het huis ligt zeer mooi met een prachtig uitzicht over de heuvels. Het landhuis heeft 5 slaapkamers, in de woonkamer is een open haard.
Het bungalowtje heeft drie slaapkamers, een badkamer, woonkamer en een keuken. Het huis is bewoonbaar maar eenvoudig. Op de eerste verdieping is er een terras van 25 m2 met een een broodoven. Er is electra en water. Het bungalowtje is bewoonbaar.

Dit huis is inmiddels verkocht.

Omgeving
Dit huis ligt in de regio Marche. Deze regio doet denken aan de populaire streken Toscane en Umbrië, maar er zijn geen grote steden en het gebied is nog grotendeels ongerept. De Adriatische kust ligt op ca. 60 km. Op 15 km liggen twee wat grotere dorpen: Urbania en Sassocorvaro. De stad gezellige universiteitsstad Urbino ligt op 30 km afstand en ook San Marino is met 40 km goed te bereiken.

Bereikbaarheid
- met de auto vanuit Utrecht 1432 km (13 uur 45 min)