Wat koop ik voor 75.000 euro?

Tweede huizen zijn er in uiteenlopende prijsklassen. Tweedehuisgids.nl selecteerde drie huizen met een vraagprijs rond de 75.000 euro in drie verschillende landen: Nederland (bungalow), Frankrijk (woonhuis) en Bulgarije (luxe appartement).

Let op: de huizen die genoemd worden in dit artikel zijn inmiddels verkocht.

Recreatiebungalow in Schoonoord, prijs: € 77.500,- k.k.

Aan de rand van de Drentse bossen ligt deze 6-persoons bungalow in een klein recreatiepark. De bungalow is in 1967 gebouwd, maar de keuken en de badkamer zijn nieuw. De bungalow is uitstekend onderhouden en ligt op een perceel van bijna 500m2 waarover erfpacht moet worden betaald (700 euro per jaar). De bungalow kan verhuurd worden, maar permanente bewoning is ook toegestaan. Er zijn 3 slaapkamers. Woonoppervlak 140m2.

Omgeving
De bungalow ligt in de uitgestrekte bossen tussen Schoonoord en Sleen. Er is een recreatieplas met een zandstrand vlakbij. In de omgeving liggen talrijke attracties en pittoreske dorpjes zoals Orvelte.
Emmen (Noorderdierenpark), Groningen en Assen zijn binnen een half uur per auto bereikbaar.

Bereikbaarheid
- met de auto vanuit Utrecht ruim anderhalf uur (168 km)
- openbaar vervoer: met de bus vanuit Assen of Emmen

Oud woonhuis in La Souterraine (Limousin, Frankrijk) prijs: € 76.000

Dit goed onderhouden woonhuis ligt net buiten het dorpje La Souterraine (Creuse), landelijk gelegen in de Limousin. Het huis is in goede staat. Er is lichtnet, afvoer en centrale verwarming op olie. Op de eerste verdieping zijn 3 slaapkamers en er is een grote zolder. Het woonoppervlak is 120m2. Buiten is er een mooie boomgaard / tuin van ongeveer 600m2, met een garage en een bron.

Omgeving
Er zijn meertjes en riviertjes in de omgeving waar kan worden gezwommen en gevist. De omgeving is zeer geschikt voor sportieve activiteiten zoals wandelen of mountainbiken.
In Gueret (25 km) zijn musea en restaurants. Er is een sterrenwacht en een park met wolven.

Bereikbaarheid
- met de auto vanuit Utrecht ca. 7,5 uur (815 km)
- openbaar vervoer: vanaf Utrecht ongeveer 8 uur per internationale trein via Parijs. Er is een treinstation in La Souterraine.

Luxe nieuwbouwappartement in Varna (Bulgarije) prijs: € 76.929

Deze nieuw te bouwen luxe appartementen en woningen liggen in het Lighthouse Golf & Spa resort. De huizen worden luxe afgewerkt en bieden uitzicht op de zwarte zee. Voor 76.000 euro heeft u een appartement met 1 slaapkamer, met airconditioning, satelliet TV, luxe badkamer en keuken en bewaking. Deze huizen en appartementen zijn ook zeer geschikt als beleggingsobject. Met een woning in dit park combineert u de luxe en veiligheid van een hotel met de privacy van een eigen huis.

Omgeving
Op het park is een sporthal, een zeer uitgebreid zwembad met sauna en beautyfarm en een uitgebreide 18 hole golfbaan. Het park ligt direct aan de zwarte zee met diverse recreatiemogelijkheden. Er is een haven en een privéstrand. Op het park zijn restaurants en winkels.

Bereikbaarheid
- met de auto vanuit Utrecht anderhalve dag rijden (ca. 2600 km).
- met het openbaar vervoer: 35 min vanaf Varna International Airport